Het functioneel aanraken irriteerde me vaak en het besef kwam steeds meer binnen hoe dat voor andere mensen zou zijn. Stel je voor dat je altijd afhankelijk bent van zorgprofessionals en alleen die je nog maar aanraken!

Vanuit mijn ervaringen in deze periode en mijn 20 jaar ervaring van mijn werk in een ziekenhuis ben ik naast mijn werk ook een andere richting ingegaan. Na bijzondere gesprekken met patienten kreeg ik vaak complimenten over mijn inlevingsvermogen en over de erkenning die patienten kregen. Er was duidelijk behoefte aan iets meer begeleiding en advies in dit proces.

Naast mijn reguliere baan in het ziekenhuis en mijn werk als counseling, werk ik ook als coach (vrijwilligster) bij Humanitas, ik doe daar 'Rouw en Verlies'. Dit is fantastisch werk en heel dankbaar en ik leer er ook veel. Het is een ware verdieping om je hiermee bezig te houden, zeker omdat rouw en verlies op meerdere manieren verwerkt worden.  Dit alles maakt dat ik dienstbaar wil zijn en iets wil doen met mijn ervaringen, niet alleen als patient maar ook als coach en vooral als mens met aandacht voor de mens.

Aldus Ingrid v.d. Voort

Counseling bij ziekte

gallery/embrace lotus

Aandacht is het nieuwe goud!!!

Ondersteuning bij ziekte, behandeling en/of rouwverwerking

In 2011 werd  ik (Ingrid v.d. Voort) behandeld nadat er in december daarvoor een tumor uit mijn rechter borst was gehaald. Borstkanker beheerste behoorlijk mijn leven toen en alle senario's kwamen voorbij. Omdat ik zelf werkzaam ben in een ziekenhuis en veel patienten met borstkanker zie en spreek, wist ik er best veel vanaf. Maar zoals altijd wanneer het jezelf overkomt is het anders omdat er veel emoties bij komen kijken.

Wegblijven van mijn werk was dus geen optie en regelmatig tussen de bestralingen door was ik op de afdeling te vinden, want het gewone leven en je contact met je collega's wilde ik gewoon door laten gaan. Ik heb veel gedaan in die periode om mezelf beter en zekerder te voelen. Ik heb me laten masseren en onderging elke week acupunctuur. Verder veel gelezen en goede gesprekken gehad met medisch maatschappelijk werkster van het AMC waar ik elke woensdag zat. 

Wat mij ook opviel is dat het enorm veel impact had op mij dat je iedere dag door een ander werd aangeraakt en er niets meer over te zeggen had wie er in jou intieme ruimte (aura of energieveld) komt. Ik merkte ook dat ik daar steeds gevoeliger voor werd en het ook vaak heel lastig vond, vooral bij het aftekenen van mijn lichaam voor de bestraling. Maar de behandeling was nodig en je moet jezelf eraan overgeven en loslaten, niet makkelijk!!!

gallery/embracedoek sign off